Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

MĂRUL, FRUCTUL CUNOAȘTERII

1 Comment


Bună ziua și bine v-am găsit! marul Laura

Vă amintiți acum ca adulți de gustul prăjiturii cu mere a bunicii sau cireșele culese din pom? De corcodușele sustrase direct la sursă cu scara sau roșiile gustoase luate de la bătrânica din colț de la piață? Sunt amintiri plăcute cu rememorarea exactă a parfumului, aromei respective. Și o cauți poate în mod inconștient mereu și mereu fiind declarat standardul tău de sănătate. De câte ori ați fost dezamăgit peste ani de sentimentul că tot ce e bun este pe cale de dispariție? Ce alimente oferim azi copiilor noștri? Recunoașteți faptul că anumite lucruri se schimbă inevitabil de la o generație la alta dar altele, cum ar fi alimentația trebuie să păstreze limitele sănătoase chiar dacă oportunitățile sunt aparent mult mai mari decât “pe vremea noastră”? O echipă amplă, adevărata armată de voluntari medici, studenți, elevi de liceu, se implică eficient ca în fiecare an, dar mai ales în preajma Zilei Copilului, să explice copiilor de școala primară, câteva atribute ale unei vieți sănătoase. Știați desigur că este sănătos pentru copii să mănânce fructe la micul dejun iar seara cerealele cu lapte! Știați că fructele trebuie consumate pentru o digestie sănătoasă înainte de mesele principale sau între mese dar nu mai târziu de ora 18:00 pentru a nu produce fermentație excesivă cu balonare, crampe și tulburări de somn! Știați că după 48 de ore fructele proaspete încep să piardă din cantitatea și calitatea vitaminelor chiar dacă magia conservanților face să te atragă până la o lună, că doar este un fel de “împăiere”realizată artistic! Oare întreba degeaba draga bunică la piață de unde sunt merele? Nu trebuie să rămână secretele bunicii! Știați că trebuie spălate bine sub jet de apă pentru îndepărtarea ierbicidelor, a pesticidelor sau a bacteriilor tip Salmonela doar înainte de a fi consumate iar dacă au coaja ceroasă (struguri, cireșe, mere, pere) e bine să fie fie lăsate 30 de minute scufundate într-un bol cu apa cu o linguriță de bicarbonat! Știați că fructele și legumele nu trebuie așezate în frigider lângă brânzeturi sau carne proaspătă! Știați că fructele mai moi (căpșuni, afine, zmeură) trebuie spălate cu jetul pulverizator de apă de la robinet pentru a nu le vătăma, asezate într-o strecurătoare! Pentru că poate copii nu v-au văzut făcând toate astea sau poate nu le-ați explicat că este un comportament la îndemână și sănătos evitând astfel vizitarea de urgență a medicului, venim noi în întâmpinare și le povestim sub formă de joacă lucruri utile pentru sănătatea lor. marul PETRESCU Invitata emisiunii de azi este Dr Luciana Petrescu, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Copii Brașov. Coordonatoare a campaniei de Educație pentru Alimentație Sănătoasă arată simbolul mărului: MĂRUL, FRUCTUL CUNOAȘTERII.

Succesul este de partea celor corect informați! Sădește sănătate și culege sănătate mai  târziu! Felicitări tuturor celor implicați! Vizionare plăcută!

One thought on “MĂRUL, FRUCTUL CUNOAȘTERII

  1. Pingback: RETROSPECTIVA SĂNĂTATEA ÎN REALITATE IV | Dr Laura Popescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s