Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

ZONA CREPUSCULARĂ

Leave a comment


image

Bună seara și bine v-am găsit!

Consumul de droguri este o molimă occidentală ce se extinde vertiginos în România, că doar toată lumea și totul circulă “liber” în Noua Ordine Mondială, nu-i așa?  Am două vești : una proastă și una bună. Cu care vreți să încep?
De fapt , dacă mă gândesc mai bine, sunt mai multe vești proaste!!!
Prima veste rea ar fi că noi românii suntem găsiți nepregătiți pentru această caracatiță morbidă! Așa cum suntem nepregătiți pentru orice tip de fenomen de anvergură.
Declararea unei substanțe ca fiind ilegală nu este suficientă, nici pe departe. Ce măsuri de prevenție a acestui fenomen se aplică în România? Campanii antidrog în care în câteva secunde până la câteva minute vezi filmulețe care atrag atenția că ” nu e bine”?
Ați auzit cazul prezentat de MASS-media din Galați în care 65 de cazuri de adolescenți s-au spitalizat după consum de etnobotanice doar în Ianuarie ? Credeți că este un caz singular? Poate nu la aceste valori alarmante dar intoxicațiile cu droguri sunt pretutindeni!

Este inadmisibilă amploarea fenomenului. Alegeți o țintă! Cu cât ești mai departe de ea cu atât ești mai puțin implicat afectiv. În schimb, dacă ești victimă a etnobotanicelor, membru al familiei victimei sau medic care tratează cazul, vă spun că liniștea dispare, indiferența se risipește instantaneu și vrei să înțelegi ce și de ce trebuie să se întâmple așa ceva. Este greu să ieși din ZONA CREPUSCULARĂ.

Este un calvar! Te rogi chiar, ca totul să se sfârșească cu bine! Și uite așa înțelegi că medicul nu este Dumnezeu, că așteptările sunt poate prea mari atât de la familie cât și de la medic și fiecare caz care a consumat droguri joacă ruleta rusească, își riscă viața, chiar dacă uneori motivul este pueril: curiozitatea. Se și moare!

image
Invitatul de azi , dr Dragoș Nițescu de la Centrul Regional Antidrog Brașov, atrage atenția că în ciuda denumirii relativ “naturistă” de etnobotanice, aceste droguri sunt la fel de nocive ca cele renumite drept “tari”.

Mai vreți o este proastă? Uneori “sinteza” se reduce la pesticide.

Vestea bună? Abstinența de la aceste substanțe ne ferește de Iadul de pe Pământ!
De obicei termin prin a spune: vizionare plăcută! Acum spun: vizionare atentă!

Sfat pentru cei rebeli? Sunteți prea rebeli să acceptați să vă comande niște droguri!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s