Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

DICTUM, FACTUM

Leave a comment


image

Bună seara și bine v-am găsit!
Suntem conectați activ sau pasiv la tot felul de informații, unele utile, altele de calitate îndoielnică, oricum, o avalanșă informațională care ne abate de la prioritățile noastre, ne modifică viața și comportamentul. Când eram copil nu exista decât lumea reală palpabilă, concretă în care interacționai clipă de clipă, iar feedback-ul te “lovea ” rapid aducând corectarea și reevaluarea situației.
Azi, cei mai mulți dintre noi, acordă cel puțin o treime din timpul lor lumii virtuale mediate de televiziune, radio, seriale, filme, jocuri. Cum apare în aceste condiții feedback-ul? La următoarele știri? În episodul următor? În noua serie ? Dar dacă tu ca spectator ai avea altă reacție, de unde mai primești feedback-ul? Cum mai învățăm să comunicăm real cu oamenii din jurul nostru? De multe ori transmitem sau credem că transmitem un mesaj și ulterior vedem că din nu știm ce “interferențe” acesta se denaturează într-atât, încât e recepționat trunchiat, parcă “pe dos”. Nu ne înțelegem adult cu adult apoi adult cu copil! Cum apar aceste “filtre”, aceste “blocaje” de comunicare? Tulburare sau boală? Cum corectăm comportamentul?
Exemple de “interferențe”? Recunoașteți neatenția, oboseala, emoțiile, “filtre de protecție”?
Ei, când ești mamă, apar acele resurse interioare care îți dau energia Duracell de a face față acestor nevoi ale copilului , uneori poate în detrimentul partenerului de viață. Când ești mamă și ai un copil cu care nu poți comunica lejer, în nod normal, începi să cauți să răspunzi la întrebarea “de ce?” și să cauți soluții. Nu încerca să oprești vreodată o mamă din încercarea ei de căuta noi soluții terapeutice pentru copilul ei. Te vei lupta cu morile de vânt! Sunt leoaice care știu că toată speranța membrilor familiei este în ele și din acest motiv au determinarea de a căuta neîncetat soluții. Și le și găsesc!

Anca Manciu
Emisiunea de azi are invitată “o leoaică” , doamna consilier juridic Anca Manciu, fondator al Asociației Dicta Brasov. Recunoaște că totul a plecat de la dorința de a căuta soluții mai bune pentru fetița ei. Apoi a zis, de ce nu să ajute și alte mame cu probleme asemănătoare. Totul este transparent, în sensul ca mamele își pot supraveghea copii veniți la Dicta Brașov din spatele oglinzii false.

Și pentru că “leoaicele” au instincte puternice, putem aprecia că au o țintă pe care o vor atinge cu siguranță: ZIS ȘI FĂCUT sau mai pretențios DICTUM, FACTUM!

Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s