Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

DESPRE BUNELE MANIERE ALE INIMII

1 Comment


Bună ziua și bine v-am găsit!

Laura Popescu 04

Au apărut tot mai multe cărți cu noțiuni despre bune maniere, unele chiar personalizate unei anumite situații: în vizită, la masă acasă sau la restaurant, aniversare, la hotel, la o întâlnire pe stradă, în timpul serviciului sau o întâlnire de business. Vi se pare ciudat dacă ar apărea și o carte despre bunele maniere în legătură cu propria sănătate? Sau dacă tu ești dur și nu recunoști vreo problemă, măcar să afli cum să te comporți cu o persoană dragă ție care e bolnavă? Exemple de bune maniere despre sănătate le primim de copii, din familie. Rostirea unor urări : Sănătate!, La mulți ani cu sănătate!
Dar câți ani ne trebuie să conștientizăm puterea acestor vorbe rostite? Hai, gândește sincer! Cum acționezi în acest sens? Cât timp îți neglijezi propria sănătate până când îți iei inima în dinți și treci la fapte? Poate prea târziu?
Răsfoirea unei cărți de bune maniere poate părea azi ceva anacronic? În ultimii 24 de ani am fost aruncați în vâltoarea globalizării și zău că dacă inițial codul bunelor maniere era asimilat cu educația celor ” 7 ani de acasă”, acum iți dai seama că ai nevoie de un ghid de utilizare pentru noile relații interumane. Păi uneori nu-ți este greu să te înțelegi chiar pe tine? Ce s-a schimbat în comportamentul uman pentru o adaptare și integrare cât mai bună într-o anumită situație? Prin stres…. cam totul?

Da, este nevoie de un cod de bune maniere pentru sănătatea ta și a celor dragi? Eu simt că este necesar!
De cel puțin 10 ori se difuzează zilnic la fiecare post de televiziune mesajul : “Pentru o viață sănătoasă, evitați excesul de sare, zahăr, grăsimi și alcool. Faceți zilnic cel puțin 30 de minute de mișcare!”
Este un prim pas de mediatizare a bunelor maniere legate de sănătate. Dar sună atât de sec încât nu sunt convinsă că impactul este cel așteptat.

Invitata emisiunii de azi, dna dr Cristina Pitiș, medic primar cardiolog ne schițează primele reguli de bună conduită pentru sănătatea inimii.

image

Și face acest lucru din convingerea că tot binele din lume pornește de la o inimă curată și de ce nu, iubită de proprietarul ei. Astfel, “oamenii ar deveni mai răbdători”, “mai dispuși să asculte mai întâi și apoi să acționeze”. Mesajul ei este mult mai pregnant! Stilul de viață poate atenua sau controla chiar unele afecțiuni ale INIMII TALE!

Ascultă-ți inima!

 

 

Advertisements

One thought on “DESPRE BUNELE MANIERE ALE INIMII

  1. Reblogged this on Dr Laura Popescu and commented:

    De cele mai multe ori nu știm să comunicăm între noi când suntem perfect sănătoși și în putere. Avem șanse mai mari de reușită când suntem în preajmă cu cineva bolnav? Prea multe greșeli se fac zilnic dintr-o comunicare proastă. Azi, suntem inițiați în BUNELE MANIERE ALE INIMII de dr Cristina Pitiș.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s