Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

CALEA SPRE INIMA TA

Leave a comment


Bună ziua și bine v-am găsit!

image

Angina acută, acea durere intensă în dreptul inimii, care iți taie respirația și îți aduce gânduri “negre” în minte, … acea durere care este “un strigăt de ajutor ” al inimii suferinde, este o lipsă acută de oxigen necesar funcționării optime a inimii.
Cardiopatia ischemică este o afectare cronică persistentă a oxigenării inimii.
Infarctul acut de miocard, urgență de temut în cardiologie, este rezultatul tot al unei oxigenări insuficiente a inimii.
Iată 3 afecțiuni cardiace secundare în principal aceleiași cauze: lipsa de oxigenare a mușchiului inimii.

Ce este de făcut? Desigur mai multe investigații, dar una singură este cheia care luminează cu adevărat gravitatea afectării inimii: CORONAROGRAFIA.

CORONAROGRAFIA sau ANGIOGRAFIA CORONARA este o investigație minim invazivă prin care se introduce sub anestezie locală un cateter printr-o incizie minimă la nivelul venei femurale până aproape de inimă unde se injectează o substanță de contrast care face vizibile calibrul și debitul din arterele coronare, artere ce irigă și oxigenează mușchiul inimii. Prin înregistrarea radioscopică se văd eventualele obstacole din aceste vase și se poate alege metoda optimă de tratament pentru refacerea oxigenării inimii.

Cât durează și de ce este atât de necesară, ne răspunde cu blândețe, invitatul emisiunii de azi, dr Costică Baba, medic primar internist și medic specialist cardiologie intervențională la Spitalul de Cardiologie Brașov.

image

Trăind întro familie în care a auzit și s-a înfiorat de mic copil de afecțiunile cardiace ale rudelor, a visat mereu să fie cel care poate alina și trata aceasta suferință tuturor oamenilor. În acest sens a contribuit la inițierea și derularea unui program social de investigare profesionistă de tip coronarografie, chiar dacă își desfășoară activitatea medicală întru spital privat. Vrea să destrame barierele psihologice și reușeste prin acest program social de investigare gratuită. Este Omul care găsește CALEA SPRE INIMA TA.

 

Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s