Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

ĪMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI

Leave a comment


image

Bună ziua și bine v-am găsit!

Inima este “motorul ” întregului corp uman. Funcționează neîntrerupt “ticăind” de când se formează intrauterin, până după ultima suflare, indiferent de situația la care trebuie să ne adaptăm. Este bijuteria perfect creată pentru a pompa ritmic sângele cu tot ceea ce are nevoie organismul pentru supraviețuire. Ce trebuie să știm când simțim că ne doare?

Durerea este simptomul de alarmă care atrage atenția asupra faptului că un organ sau o zonă din corp este în suferință directă sau ca o victimă colaterală a unei dereglări la alt nivel în organism. Este cel mai răsunător semnal de alarmă și trebuie investigat cât mai curând cu putință. Durerea nu trebuie tolerată chiar dacă ni se pare că este tolerabilă. Poate ascunde uneori afecțiuni grave care se rezolvă mult mai greu dacă adresarea la medic este tardivă.

image
Primul invitat al emisiunii este dr Mihai Ursu , medic specialist cardiolog și cardiologie intervențională. În ce privește durerea la nivelul cutiei toracice, dr Mihai Ursu ne vorbește despre necesitatea înființării unui Centru de Durere Toracică la Brașov, prin invitarea și colaborarea mai multor medici specialiști brașoveni din diverse domenii, pentru rezolvarea performantă în timp util a acestor urgențe medico-chirurgicale contracronometru. Din cauza presiunii timpului enumeră doar 3 dintre ele, din sfera cardiovasculară: infarctul acut de miocard, disecția de aortă și embolia pulmonară. Dar lista rămâne deschisă. Astfel, primul Centru de Durere Toracică s-ar înființa la Brașov.

 

image

Al doilea invitat este dr Sorin Micu, medic primar cardiolog, care ne vorbește despre insuficiența cardiacă, tulburările de ritm cardiac, pericolul de moartea subită și posibilitățile de tratament medicale și chirurgicale.

Sperăm ca acest proiect să devină realitate pentru sănătatea noastră, a tuturor! Nu uitați: ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI!

image

Vizionare plăcută!

 

Filmulețele animate exemplificând embolia pulmonară și defibrilarea cardiacă cu peace-maker sunt preluate de pe youtube.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s