Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

CUM STAI CU FLOTA?

2 Comments


image

Bună ziua și bine v-am găsit!
Cum vi se pare că trece timpul anul acesta? Eu simt că zboară cu viteză amețitoare! Mă întâlnesc din ce în ce mai rar cu prietenii pentru că timpul îmi întinde capcane și treburile zilnice legate de profesie și familie se reprioritizează în permanență, neprevăzutul amorsează termene limită și eu mă simt depersonalizată, ca un robot perfect creat pentru eficiență dar fără timp liber pentru propriul suflețel. Încet, încet energia scade, tulburările de somn devin rutină, mă simt cam “ciufulită” și buna dispoziție…. O prietenă ar spune: “Ți s-au înecat toate corabiile?”

image
Ei, da. Parcă am obosit și nu mai am răbdare. Alarma mă tot avertizează ca o secretară că urmează o nouă întâlnire, un nou apel telefonic important. Este cea care mă ancorează și mă stimulează să păstrez ritmul înebunitor de lucru.
Mă simt golită de energie. Mă scufund. Vreau un împrumut bancar de energie. E posibil? Oare o fi depresie? Dacă ar fi un tablou sau o fotografie aș vedea un cer cu nori grei, lumină difuză , iar dacă ar fi totuși vreo țipenie de om , ar fi mult prea departe de mine.
Dar tot limbajul suferă în jurul nostru modificări și adaptări mai mult sau mai puțin inspirate. De exemplu, de ce nu s-ar schimba expresia “Ți s-au înecat toate corăbiile?” cu una mai la modă “Cum stai cu flota?” Sună destul de cool, nu-i așa? Dacă ați schițat un zâmbet înseamnă că încă mai am umor, așa că nu am depresie.

Primul invitat al emisiunii este Dr Alexandru Ioan Grigoriu, manager la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, medic primar psihiatru.

image
Ne explică faptul că persoanele cu depresie sunt foarte rar capabile să își recunoască neputința și ele nu pot fi ajutate decât prin sprijinul familiei și prietenilor care TREBUIE să le ducă la medic.

 

Depresia este o afecțiune psihică severă cu potențial real de autodistrugere în lipsa unui tratament complex, cu pierderea familiei, prietenilor, serviciului.

Odată stabilizat cu medicație specifică, depresia poate continua cu alte tipuri de tratament: psihoterapie, meloterapie.
Cea de-a 2-a invitată a emisiunii este Dr Cristina Sava, psiholog clinician, psihooncolog, masterat în meloterapie.

image

Muzica prin genurile ei muzicale ne influențează starea de dispoziție și poate fi chiar sursă terapeutică sau nocivă. Poate fi utilă în tratamentul afecțiunilor cardiovasculare la hipertensivi. Este utilizată chiar și în autism. Tratează anxietatea prin redarea stării de calm. Este o terapie individualizată făcută profesionist doar de specialiști.

 

Dacă stau și mă gândesc mai bine, mi-am recunoscut aceste nemulțumiri personale și înseamnă că nu sunt depresivă, ci doar surmenată, nu-i așa? Hai că mă duc să desenez un elefant.

AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE AI VOȘTRI!
Vizionare plăcută!
În emisiune au fost preluare piese muzicale de pe youtube: Pachelbel- Canon in D, (the best version) și Mozart- Sonata nr 11 pentru pian (Alla turca) la recomandarea Dr Cristina Sava.

Advertisements

2 thoughts on “CUM STAI CU FLOTA?

  1. Mi-a placut mult interviul cu meloterapia. Oare poate fi utilizat principiul si pentru a stimula anumite actiuni – de exemplu de companii, pentru a stimula productivitatea angajatilor?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s