Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

CATWALK

Leave a comment


 

image

Bună ziua și bine v-am găsit!

Nu am întâlnit familie în care măcar o persoană să nu se plângă de dureri la nivelul coloanei vertebrale sau a membrelor inferioare. Câți copii și adulți nu cară ghiozdanul și bagajul cu sprijin pe un umăr, mai tot timpul același, chiar dacă au indesat acolo o bibliotecă întreagă, o adevărată ghiulea. Doamnele chiar râd când soții lor rămân stupefiați de greutatea poșetei lor: “Ce….. cari atât de greu în poșetă?”
Ei bine, când v-ați făcut ultima fotografie în care că fiți serios, fără maimuțăreli sau poziții cool?
Foarte mulți veți vedea că nu stați drept, ci fie aplecați în față, fie în spate, iar dacă vă verificați încălțămintea, veți constata că talpa este tocită asimetric, neuniform, parcă pilită în zonele pe care apăsați mai tare.
Emisiunea de azi aduce o nouă aplicație a susținătorilor plantari clasici (branțuri sau talonete ) prin faptul că sunt modelați personalizat pentru compensarea deformărilor și viciilor de poziție ale fiecărui om în parte.
A apărut astfel posturologia care studiază și corectează viciile de postură (de poziție a corpului) și redă echilibrul în mers sau în poziția stat în picioare. În acest mod mersul devine natural, echilibrat, lejer, ca pe Catwalk.

Noțiunea nu este tocmai nouă, dar e nouă pentru România. Se bazează pe conceptul de plasticitate conform căruia modelarea poziției corpului este un proces dinamic de adaptare atât la disfuncțiile date de leziunile din diferite segmente ale corpului, cât și memorarea lor și păstrarea din inerție a unor poziții vicioase chiar dacă leziunea a dispărut. De exemplu, o operație pe apendicită, te face să mergi nesigur o perioadă bună de timp, încovoiat chiar dacă durerea nu mai există. Trebuie să primești încurajări, chiar șuturi uneori, ca să întelegi că ești caraghios să mergi deformat când organic nu mai ai nicio explicație. Și iei atitudine de această nouă situație și îți revii la postura corectă.

Intervenția acestor susținători plantari personalizați face să atenționeze creierul că e nevoie să adopte o nouă atitudine și o nouă poziție a corpului, apoi el o memora setarea nouă și în 50% din cazuri poziția corectă se menține și după scoaterea acestor branțuri.
În ce mod anume se face investigația computerizată , ne explică dna dr Emilia Comșa, medic specialist de medicină de familie la Centru Medical EMIVITA:

image

Dacă mai aveți încă rezerve legate de utilitatea acestei tehnici, ascultați-l pe dl dr Stefan Tiron , medic primar ortoped.

image

Întrucât sunt cazuri dintre cele mai diverse, trebuie să știți ca această metodă se completează la nevoie, cu recuperare neuromusculară, alte metode ortopedice, în funcție de severitate, e.t.c.

Ai o șansă în plus! Încearcă!

image

 

Vizionare plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s