Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE

Leave a comment


 

Tinerețea fără bătrânețe este un scop în sine al omenirii. Longevitatea este o caracteristică personală, la fel ca aspectul fizic, talentele înăscute.  Cercetătorii nu stau degeaba și au găsit în genomul uman chiar o genă a îmbătrânirii, DAF-16.   Multe alte animale și vietați o au, iar studiile arată că uneori se poate prelungi viața.

turnul Lamberti Verona 04

Cum reușim să încetinim ceasul biologic?

Toți cercetătorii caută răspunsul concret la această întrebare. Exemple că oamenii au setate diferit ceasurile biologice vedem foarte frecvent în viața de zi cu zi și le trăim dur în momentul reintâlnirilor peste ani la liceu, facultate, întruniri când vezi că anii i-au atins diferit pe foștii colegi.

Cum puteau trăi cei din biblie sute de ani?

Erau fericiți sau înfometați și procreau la vârste care azi par că sfidează logica științifică actuală. Sarah in vârstă de 90 de ani i-a dăruit lui Avraam în vârsta de 100 de ani un fiu, Isac. Matusalem ar fi trăit 969 de ani. Cum să interpretezi aceste exemple? Adevărate? Atunci de ce s-a accelerat ceasul biologic intern în epocile care au urmat? Calcule greșite legate de măsurarea scurgerii timpului? De ce ar fi fost povestitorii bibliei mai slabi pregătiți decât mayașii care au făcut calendarul cu ciclu de 25000 de ani? Mi-e greu să cred că s-au înșelat în privința calendarului. Oricum deviațiile ar fi mici de ore sau 1-10 zile , în niciun caz sute de ani. Isus a trăit 33 de ani dar nu se știe exact faptul dacă s-au adunat și cei 4 ani înainte de resetarea la ZERO a noului calendar adoptat, valabil și azi.

Cum este definită azi vârsta a treia?

Oricum, ceasul intern este foarte subiectiv de la un om la altul și de la zi la alta chiar pentru aceeași persoană. Iubirea, afecțiunea, sentimentul de utilitate, activitatea, ne întineresc iar pierderea unei persoane dragi, durerea fizică și morală, lipsa de activitate, indiferența celor din jur ne fac să ne simțim mai bătrâni.

Emisiunea de azi încearcă să răspundă la cum întâmpinam aceste trăiri ale celor în vârstă de peste 65 de ani cand începe vârsta a 3-a. Vârsta a 3-a este caracterizată prin perioada cu cel mai abrupt declin fizic și mental. Așa că din păcate, pe măsură ce “căpătam experiență” , nu ne călim, devenim mai vulnerabili. Dacă singurătatea este apanajul artiștilor și geniilor și e necesară materializării fertile în artă sau știință, odată cu trecerea timpului, singurătatea și izolarea devine factorul agravant al tuturor nenorocirilor vârstnicilor: degradare fizică și psihică, scăderea stimei de sine, depresie, demența, e.t.c.

Primul invitat este dl manager Florin Guran, Centrul Rezidențial pentru Vârstnici “Sf MARIA” din Sânpetru.

Al doilea invitat este dl dr Alen Gheorghiu, medic specialist medicină de urgență la Centrul Rezidențial pentru Vârstnici ” Sf MARIA”. Ne vorbește despre problemele multiple de sănătate ale vârstnicilor.

Poate avem toți ceva de învățat din emisiunea de azi. În finalul vieții toți tânjesc după lucruri foarte simple, neglijate atât de ei cât și de copiii deveniți adulți prea ocupați cu ALTCEVA. Fericirea constă în lucrurile simple: sănătatea, comunicarea față în față, nu prin telefon, îmbrățișări, empatie. Când s-au pierdut? Recuperațile până nu e prea târziu. Contribuiți la fericirea părinților  și bunicilor voștri ca să se mențină TINERI. Cândva și ei au făcut totul pentru fericirea voastră!

Un om fericit se va simți întotdeauna tânar! Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s