Dr Laura Popescu

Sanătatea în realitate vă privește! Rămâneți sănătoși!

URECHEA ÎN ERA BIONICĂ

Leave a comment


De la un banal guturai, la o jenă ușoară în ureche, apoi auz înfundat, înțepături, dureri puternice cu caracter pulsatil…. o otită în toată regula.  Și când ești tânăr vorbele ies ușor pe gură, fără să fie “cântărite”, declarand chiar drept o glumă bună: ” Ce, ești întro ureche?”

Ei da, timpul trece, ne tratăm de multe ori cu indiferență, ineficient, ” după ureche”, insuficient……..  Și unde ajungem? Auzul începe să scadă și vedem că pierdem “ceva ” din acea libertate  pe care nici nu o conștientizăm ca tineri.

Primul invitat al emisiunii este dna dr Corina Marginas , sef secție ORL la Spitalul Sf Constantin din Brașov.

Dar care este urmarea indiferenței proprii față de sănătate?

Încep frustrările, nesiguranța că… parcă a claxonat cineva?

Vorbitul față în față devine mai eficient decât cel la telefon. Privirea soarbe  involuntar cuvintele interlocutorului pentru că vrei să fii atent, să nu te faci de râs, nu că ai fi îndrăgostit de acea persoană.

Apelezi la proteze auditive, implanturi cohleare, dar nu se rezolvă problema totdeauna, iar reglajele periodice ale aparaturii iți dau dureri de cap, greața și alte simptome , uneori greu de tolerat… Habar n-au ceilalți prin ce treci tu, de fapt.

Hipoacuzicii sunt persoanele care în stadiile severe ating surdomutitatea. Ați văzut desigur acele persoane tinere, parcă prea tinere să fie atât de bolnave deși știu să citească , să scrie și chiar să danseze. Ce fac ei în era bionică?

Ție și chiar și lor li se mai acordă încă o șansă prin invenția inginerului Andor Ambarus  de doar 23 de ani. Este masterand la Universitatea Transilvania din Brașov. Sistemul DAV , cum este alintat, “dezleagă” limbajul hipoacuzicilor și al surdomuților. Astfel au și ei un cuvânt de spus. Și il auzi? Este finisat deja pentru limba română și engleză. Trebuie doar să vi-l doriți acasă. TESTAȚI-L!

Vizionare placută!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s